Médiaszereplések

Még sokáig nem lesz alternatívája a tökéletes emberi szívnek - 24.hu

Még sokáig nem lesz alternatívája a tökéletes emberi szívnek - 24.hu

"Volt, hogy 16 órán át operáltunk egy beteget, mert szövődmény követett szövődményt, már teljesen kitágult a beteg pupillája, ami esetleg akár agyi károsodás jele is lehetett volna. Szusszantunk egyet, és folytattuk a műtétet. A 24. órában a Jóisten megfogta a kezünket: a műtétet be tudtuk fejezni, és a következő napon a páciens kinyitotta a szemét, ma is él, pedig 25 éve történt. Számomra ez jelenti az orvoslást." - a 24.hu A jövő megmentői című rovatában olvasható a Prof. Dr. Szabolcs Zoltánnal, Magyarország egyik vezető szívsebészével készült interjú.

Hegyvidék TV - Budai Magazin - 2020. május 26.

Hegyvidék TV - Budai Magazin - 2020. május 26.

Prof. Dr. Szabolcs Zoltán a Hegyvidék TV Budai Magazin című műsorának 2020. május 26-i adásában összefoglalta mindazokat a változásokat, melyeket a koronavírus járvány hozott a szív- és érrendszeri betegségekben szenvedő betegek ellátásában, a betegek és az orvosok közötti kapcsolattartásban. Az adásból mindemellett megtudhattuk, hogy a járványidőszakban hogyan segítenek a szívbetegek ellátásában a SZívSN egyesület tagjai.

A Városmajori Klinika és a szívgyógyászat a járvány idején - Dr. Szabolcs Zoltán - Katolikus TV

A Városmajori Klinika és a szívgyógyászat a járvány idején - Dr. Szabolcs Zoltán - Katolikus TV

A koronavírus járványnak a szívtranszplantációs programra és az orvosképzésre tett hatásairól, a járvány idején szükséges teendőkről adott interjút Prof. Dr. Szabolcs Zoltán, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika szívsebész professzora a Katolikus TV-nek. Az interjúban Prof. Dr. Szabolcs Zoltán összefoglalta a szív- és érrendszeri betegségben szenvedő páciensek számára a legfontosabb tudnivalókat a gyógyszerszedés, a maszkviselés és az általános higiéniai szabályok terén.

Az orvos, aki dönt róla: melyik magyar kapjon új szívet - 24.hu

Az orvos, aki dönt róla: melyik magyar kapjon új szívet - 24.hu

"Hazánkban hetente kap valaki új szívet. Minden esélye megvan a teljes életre, de ha felmondja életre szóló kapcsolatát orvosaival, 2-3 nap alatt meghal. Olyan is van, aki ezért nem kaphat szervet. A műtétekről, a kiválasztásról, a betegek utóéletéről és a kockázatokról kérdeztük Magyarország egyik vezető szívsebészét." - a 24.hu Tudomány rovatában jelent meg az 500. hazánkban elvégzett szívtranszplantáció alkalmából a Prof. Dr. Szabolcs Zoltánnal készült interjú.

25 év - Hír TV, Reggeli Járat

25 év - Hír TV, Reggeli Járat

"Huszonöt éve végezték az első szívátültetést Magyarországon. Az elmúlt öt évben több szívtranszplantáció történt, mint az előző húsz évben. Európában a második legtöbb átültetést végzi a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika. Az elmúlt évben hatvanhárom beteg került fel a szívátültetési várólistára." - Prof. Dr. Szabolcs Zoltán a Hír TV Reggeli Járat című műsorában adott interjút a hazai szívtranszplantáció első negyed évszázadának tapasztalatairól.

Hevület nélkül nem megy - Interjú Prof. Dr. Szabolcs Zoltnánnal a Heti Válaszban

"Hevület nélkül nem megy" - Interjú
Prof. Dr. Szabolcs Zoltnánnal a Heti Válaszban

A Heti Válasz idei 5. számában interjú jelent meg Prof. Dr. Szabolcs Zoltánnal, aki a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáján a szívátültetések kapcsán elért kiemelkedő sikerek bemutatása mellett a szívsebészi hivatás 21. századi kihívásaival kapcsolatban is számos érdekességről számol be.
Az alábbi linkre, illetve a képre kattintva a cikk teljes változata is elérhető.

Prof. Dr. Szabolcs Zoltán Tiszteletbeli Székellyé avatása

Tiszteletbeli Székely
(PestiSrácok.hu)

A Kelemen Levente, székelyföldi unitárius lelkész és Szász Jenő volt székelyudvarhelyi polgármester által 2004-ben alapított Tiszteletbeli Székelyek mozgalmának keretében 2015-ben Prof. Dr. Szabolcs Zoltánt is tiszteletbeli székellyé avatták Oklándon. Az eseményről készült kisfilm az alábbi hivatkozásra kattintva tekinthető meg.

Interjú Dr. Szabolcs Zoltánnal az Weborvos című online egészségügyi folyóiratban.

Centenáriumi Futballmérkőzés a Híradóban
(Hír TV, ATV)

A Városmajori Szívsebészeti Klinika épületének 100. évfordulóját a klinika egykori betegei és jelenlegi munkatársai Centenáriumi Futballmérkőzéssel ünnepelték. Az aktív életmódot népszerűsítő eseményről az ATV és a Hír TV híradójában is beszámoltak. A szívsebészek csapatkapitányával, Dr. Szabolcs Zoltánnal készített interjúban a profilvezető szívsebész kifejtette, hogy a szívműtöttek sikere, legalább ugyanakkora öröm az őket operáló orvosoknak is, hiszen az a kezelés sikerességét bizonyítja.

Interjú Dr. Szabolcs Zoltánnal az Weborvos című online egészségügyi folyóiratban.

Hektikus, mégis szép szakma a szívsebészé (Weborvos)

"Ebben az évben tapasztalható először, hogy több beteget küldenek tovább, akiknek így esélyük van, hogy a szívtranszplantációs várólistára kerüljenek. A legutóbbi bizottsági ülésen megállapíthattuk, hogy míg évek óta három-öt beteg kerül elénk havonta, most tizenöt beteget néztünk meg."

Interjú Dr. Szabolcs Zoltánnal az atv híradójában.

Kilencezer magyaron már csak egy új szív segíthetne (atv.hu)

"A várólistán pedig vannak 30-an. Kérdés, hogy hol a másik 970 beteg? A háziorvos, kardiológus, a súlyponti kórházak miért nem irányítják ezeket a pácienseket a várólista bizottság felé?"

Interjú Dr. Szabolcs Zoltánnal a Magyar Kardiológusok Társaságának 2012. évi Konferenciáján.

Interjú Dr. Szabolcs Zoltánnal az MKT 2012-es Konferenciáján

Dr. Szabolcs Zoltán a Magyar Kardiológusok Társaságának 2012-es Konferenciáján adott interjút az eLitMed.hu-nak. A Városmajori Klinikai Tömb Szívsebészeti Profilvezetője a riporter kérdésére ismertette a magyarországi szívtranszplantációk immár 20 észtendős történetét, s a szívátültetésnek a különböző kórképek kezelésében betöltött szerepét.

Dr. Szabolcs Zoltán a Magyar Televízió Mai Hitvallások című műsorában.

Mai hitvallások - Látogatóban dr. Szabolcs Zoltán
szívsebésznél (Magyar Televízió)

A Magyar Televízió Mai hitvallások című műsoronák keretében Dr. Szabolcs Zoltánnal készített riportfilmből megtudhatjuk, hogy milyen szerepe volt a hasi-, ér- és szívsebészeti tapasztalat ötvözésének, a családi támogatásnak, s a hitnek a gyógyító tevékenység hagyományos értékeinek megőrzésében, s az oktatás révén azok továbbadásában.